Cel puţin 200 de persoane au mâncat la parastasul de duminică din comuna băcăuană Traian, iar până acum 48 dintre acestea au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, medicii spunând că numărul bolnavilor ar putea creşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, firma de catering care a pregătit mâncarea pentru parastasul de duminică din localitatea Traian a adus 280 de porţii, însă deocamdată nu se ştie cu exactitate câte persoane au servit masa. Totuşi, cel puţin 200 de localnici au mâncat ciorbă de perişoare, sarmale şi friptură cu orez.

”Până la această oră (n.r., 22.00), 48 de persoane au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, din care 31 au fost deja internate, şapte fiind copii. La unităţile de primiri urgenţe încă mai sosesc pacienţi aduşi cu ambulanţele din localitatea Traian”, a declarat, luni seară, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ.

Printre cei care au ajuns la spital s-ar fi aflat şi primarul comunei Traian, Sorin Gherghelucă, însă acesta nu ar fi rămas internat.

Primele persoane cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară au ajuns la spitalul din Bacău luni după-amiază.

Firma de catering a fost amendată fiindcă nu a păstrat, conform legii, probe din alimentele servite la praznic, au declarat pentru News.ro oficiali din Ministerul Sănătăţii.

Potrivit surselor citate, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a amendat firma de catering, după ce  a cerut să-i fie prezentate probe din alimentele care au fost servite la parastas, iar reprezentanţii acesteia au spus că nu le-au mai păstrat, deşi legea obligă ca acestea să fie ţinute timp de 48 de ore.

Aceleaşi surse din Ministerul Sănătăţii au spus că DSP Bacău a cerut suspendarea activităţii firmei de catering.     

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.