Bărbatul care a incendiat mai multe maşini ale DGASPC şi i-a ameninţat pe şeful acestei instituţii şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Bacău a fost trimis în judecată de procurorii băcăuani împreună cu soţia sa, femeia fiind acuzată că a încărcat cartelele SIM folosite de acesta la ameninţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a transmis, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a două persoane, un bărbat în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, ultraj şi a unei femei, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la ultraj în concurs ideal. 
 
Anchetatorii au precizat că bărbatul a incendiat, în data de 2 septembrie 2022, folosind un recipient de jumătate de litru în care se afla benzină, un autoturism aparţinând DGASPC Bacău. Prejudiciul în acest caz se ridică la aproape 80.000 de lei, au precizat procurorii.
 
De asemenea, în data de 16 septembrie, bărbatul respectiv a incendiat opt autovehicule parcate în spatele sediului DGASPC Bacău şi a cauzat distrugerea a nouă autovehicule (unul dintre acestea fiind deteriorat din cauza radiaţiei termice). În acest caz prejudiciul se ridică la aproape 530.000 de lei. 
 
Totodată, procurorii au menţionat că în data de 29 septembrie 2022, bărbatul l-a ameninţat telefonic pe Cristian Codreanu, director al DGASPC Bacău şi i-a cerut să îşi dea demisia. 
 
În aceeaşi zi, bărbatul l-a ameninţat tot telefonic pe preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea, şi pe familia acestuia, solicitându-i demiterea directorului DGASPC Bacău.  
 
“În data de 30.09.2022, în intervalele orare 16:00:54 – 16:02:40, respectiv 20.05.04 - 21:32:34, a transmis mesaje de ameninţare, cu privire la afectarea vieţii şi integrităţii persoanelor apropiate numitului Codreanu Cristian, proferate cu scop de intimidare, pentru a determina persoana vătămată vizată să-şi depună demisia, în vederea dobândirii unui folos patrimonial (păstrarea locurilor de muncă). În data de 10.11.2022, la ora 21:24, a transmis telefonic persoanei vătămate Codreanu Cristian un mesaj scris ce conţinea ameninţări cu moartea, scopul fiind acela de a îndeplini un act ce viza depunerea demisiei. În data de 16.11.2022, în intervalul orar 13:37-13:51, a transmis persoanei vătămate Ivancea Valentin mai multe mesaje cu caracter ameninţător, scopul fiind acela de a îndeplini un act ce viza demiterea directorului D.G.A.S.P.C. Bacău”, se arată în comunicatul Parchetului.
 
Sursa citată a menţionat că soţia bărbatul a fost trimisă în judecată deoarece la data de 1 octombrie 2022 a cumpărat un cod de reîncărcare şi două cartele cu opţiunea de cinci euro. Anchetatorii au precizat că acel cod de reîncărcare a fost folosit pentru încărcarea numărului de telefon folosit ulterior de soţul acesteia la comiterea faptelor de ultraj din datele de 10.11.2022 şi 16.11.2022, femeia cunoscând ce dorea bărbatul să facă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.