Rata de prezenţă înregistrată la proba obligatorie a profilului de la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea de toamnă 2016 a fost de 79,99% în condiţiile în care 5.177 de candidaţi nu s-au prezentat la test, iar 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, anunţă Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit oficialilor din Ministerul Educaţiei, la probă scrisă obligatorie a profilului din cadrul sesiunii august-septembrie 2016 a examenului naţional de Bacalaureat, au participat 20.767 de candidaţi, dintr-un total de 25.963 de candidaţi înscrişi.

Rată de prezenţă înregistrată a fost astfel de 79,99%. 

În total, de la această probă 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Alţi 16.298 de candidaţi au cerut recunoaşterea în sesiunea curentă a notelor obţinute la respectiva probă în sesiuni anterioare, conform reglementărilor în vigoare, mai arată Ministerul Educaţiei.

La proba scrisă de Limba şi literatura maternă susţinută marţi, 23 august, au fost prezenţi 546 de candidaţi (dintr-un total de 626 înscrişi). Alţi 1.583 de candidaţi şi-au echivalat proba cu note obţinute în sesiuni anterioare. Ultima probă scrisă din această sesiune, respectiv proba la alegere a profilului are loc vineri.

Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00) sunt programate în data de 29 august. Rezultatele finale vor fi făcute publice la centrele de examen şi pe portalul bacalaureat.edu.ro în data de 1 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.