Ministerul Educaţiei a publicat, marţi, primele rezultate ale sesiunii august-septembrie a examenului de bacalaureat. Rata de promovare este 30,3%, înaintea contestaţiilor şi nu s-a înregistrat nicio medie de 10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rata de promovare înregistrată în sesiunea august - septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este 30,3%. În aceeaşi sesiune a anului trecut, înainte de soluţionarea contestaţiilor, procentul candidaţilor promovaţi a fost 31,5%”, a anunţat, marţi, MInisterul Educaţiei.  

Sursa citată a precizat că, din totalul candidaţilor promovaţi (9.703), 6.816 candidaţi provin din promoţia curentă, iar 2.887 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoţia 2020 - 2021 este 32,3%. Pentru promoţiile anterioare, rata de succes a candidaţilor este 26,3%.  

La probele scrise s-au prezentat 32.043 de candidaţi din cei 38.949 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 77 de candidaţi, care nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).  

La această sesiune a examenului nu s-a înregistrat nicio medie de 10, cea mai mare medie fiind 9,76 şi a fost obţinută de către un even din Bucureşti, care a terminat şcoala în promoţiile anterioare. În total, au fost 23 de medii cuprinse între 9.00 şi 9,76. 

Contestaţiile pot fi depuse marţi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.  

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 - 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.  

Media minimă de promovare a examenului este 6 (şase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci).  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.