Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din Bucureşti şi solicită lămuriri din partea autorităţilor. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi în legătură cu epidemia de gripă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din Bucureşti şi solicită informaţii din partea Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului (Laborator calitate apă), aflat în coordonarea Ministerului Cercetării şi Inovării, Gărzii de Mediu, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, precum şi Administraţiei Naţionale ,Apele Române, pentru a comunica situaţia actuală a calităţii apei potabile la nivelul Municipiului Bucureşti, cauzele poluării apei, planurile avute în vedere pentru remedierea problemei semnalate, precum şi strategia de prevenire a apariţiei unor situaţii asemănătoare, pentru viitor”, anunţă purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, Matei Vîrtosu.
 
Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 35 din Constituţie privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi dreptul la un mediu sănătos.
 
De asemenea, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la creşterea îngrijorătoare a numărului de pacienţi afectaţi de gripă şi solicită informaţii din partea Ministerului Sănătăţii şi a Institutului de Sănătate Publică cu privire la măsurile dispuse în prezent, precum şi strategia de prevenire a apariţiei unor situaţii asemănătoare, pentru viitor.
 
Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.
 
În România s-a declarat epidemie de gripă, după ce specialiştii Institutului de Sănătate Publică au constatat că ultimele două săptămâni au avut caracter epidemic.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.