Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la concedierea asistentei medicale Mariana Luceanu de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) care a făcut greva foamei în luna agust şi anunţă o nouă anchetă la unitatea medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o nouă anchetă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în legătură cu concedierea asistentei medicale care a făcut greva foamei acum câteva luni, în legătură cu condiţiile din unitatea spitalicească”, se arată, vineri, într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

Reprezentanţii instituţiei reamintesc că s-a mai făcut o anchetă, în 23 august 2018, după discuţii avute la acea vreme cu asistenţii medicali aflaţi în greva foamei.

”La finalul anchetei, în sala de şedinţe a fost chemat şi domnul Simion Daniel Petrică, însă reprezentanţii spitalului nu au dorit să ia parte la această întrevedere. Domnul Simion Daniel a susţinut că, atât dumnealui cât şi doamna Luceanu Mariana au renunţat la greva foamei, cel puţin până la finalizarea raportului de control al Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii. De asemenea, a susţinut în continuare că la nivelul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt o serie de nereguli, fără însă a prezenta vreo dovadă că a sesizat în scris conducerea spitalului sau alte organe abilitate cu privire la existenţa acestora”, se mai arată în comunicatul de presă.

Avocatul Poporului anunţă că sesizat Corpul de control al Ministrului Sănătăţii, de către Domeniul Drepturile omului, egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale din cadrul Avocatului Poporului, cu solicitarea de a informa cu privire la rezultatul controlului efectuat.

”Până în prezent nu s-au primit informaţii din partea Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii”, au mai spus reprezentanţii Avocatului Poporului.

Asistenta de la Spitalul Universitar din Bucureşti care a făcut greva foamei a declarat, vineri, că a fost concediată pentru ”absenţe nemotivate”, dar susţine că adevăratul motiv este faptul că a adus în atenţia publicului problemele din unitatea medicală.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat faptul că decizia a fost luată de către Comisia de disciplină a unităţii, în concluziile căreia nu se poate interveni, însă afirmă că, în urma controalelor, s-a stabilit că o parte dintre aspectele sesizate de asistenta medicală Mariana Luceanu sunt adevărate. În plus, Pintea a spus că s-a verificat modul de cheltuire a banilor la Spitalul Universitar, existând suspiciunea unor ”probleme de natură penală”.

La rândul lor, reprezentanţii SUUB au transmis că Mariana Luceanu a lipsit în mod repetat de la serviciu, în perioada 6 – 20 august, încălcând prevederile contractului individual de muncă şi Regulamentul Intern. Potrivit conducerii spitalului, asistenta nu ar fi la prima abatere disciplinară, mai fiind sancţionată de două ori până acum.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.