Avocatul Poporului Renate Weber consideră că persoanele care suferă de COVID-19 şi care sunt nevoite să stea fie internate în spital, fie în izolare, ar trebui să primească salariul integral şi nu doar 75% din salariu, aşa cum se întâmplă acum, ea afirmând că este suficientă actualizarea unei Hotărâri de Guvern care deja există şi că, deşi s-a adresat şi ministrului Sănătăţii, şi ministrului Muncii, nu a primit niciun răspuns.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O chestiune pe care noi am sesizat-o plecând de la o sesizare a unor medici este faptul că persoanele care sunt bolnave COVID-19 şi care trebuie să stea fie în izolare fie sunt internate primesc 75% din salariu concediu medical. De ce? Pentru că există o Hotărâre de Guvern care nu a fost actualizată. (...) Sigur că da (ar trebui concediul să fie plătit sută la sută – n.r.)”, a declarat Weber.
Ea a precizat că este vorba despre medicii care s-au infectat şi a trebuit să stea în spital, la tot personalul medical, dar la orice persoană în parte şi că a făcut apel şi  la ministrul Sănătăţii, şi la ministrul Muncii.
”Nu e decât o actualizare a unei Hotărâri de Guvern, o modificare care se poate face rapid. Din păcate, de peste o lună nu am primit niciun răspuns”, a susţinut Avocatul Poporului sâmbătă, într-o emisiune la Digi 24. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.