Avocatul Poporului cere informaţii Primăriei Capitalei, Agenţiei de Protecţia Mediului, Gărzii de Mediu şi Ministerului Mediului privind situaţia poluării aerului în Bucureşti. Solicitarea vine în urma a 54 de petiţii primite de instituţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Avocatul Poporului a deschis dosar şi solicită informaţii Primăriei Municipiului Bucureşti, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Gărzii
Naţionale de Mediu şi Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor cu privire la situaţia semnalată în 54 de petiţii adresate instituţiei, referitoare la situaţia poluării aerului la nivelul municipiului Bucureşti.
 
Solicitarea se referă în speciale la depăşirile concentraţiilor maxime admise de poluanţi în aer, înregistrate în 4 ianuarie.
 
Ministrul Mediului, Costel Alexe, declara, în 6 ianuarie, că depăşirile privind poluarea aerului din Capitală sunt tot mai mari de la an la an şi că instituţia pe care o conduce va suplimenta fondurile pentru ca primăriile din oraşele poluate să îşi poată achziţiona mijloace de transport public electrice.
 
Primăria Capitalei a transmis ulterior că reţelele independente de măsurare a calităţii aerului nu sunt autorizate/omologate de către Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor. În plus, indicii de calitate la care se face referire ”reprezintă valori momentane înregistrate de către staţiile fixe de monitorizare, prin alte metode de măsurare decât metoda gravimetrică, fiind nevalidate”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.