Avocatul lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente din Olt date dispărute, spune că acesta şi-a retras contestaţia privind arestarea preventivă şi că a avut "şi nişte remuşcări faţă de ceea ce a făcut". El afirmă că anchetatorii au suspiciuni cu privire la comiterea şi altor crime, însă nu ştie pe ce se bazează aceste suspiciuni. De asemenea, avocatul mai spune că clientul său susţine că a fost lovit cu bocancii în piept de poliţişti, la prima descindere în locuinţa sa, şi că are fracturi costale şi de stern, aspect care va fi stabilit însă în urma unor investigaţii medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul lui Gheorghe Dincă a declarat, marţi, că, după recunoaşterea vinovăţiei, acesta şi-a retras contestaţia privind măsura arestării preventive.

El a susţinut că bărbatul "a avut o noapte foarte grea" după percheziţia din prima zi, având "şi nişte remuşcări faţă de ceea ce a făcut şi a cedat pur şi simplu presiunii psihice şi nu a mai rezistat, fapt ce s-a dovedit şi pe timpul audierilor când, în timpul descrierii detaliilor săvârşirii faptei, pur şi simplu i s-a făcut rău".

Avocatul a spus că a discutat cu familia lui Dincă, aceştia fiind surprinşi de ceea ce se întâmplă şi exprimându-şi regretele faţă de familiile fetelor.

Referitor la reconstituirea de luni, avocatul a spus că vrea să facă precizări întrucât circulă informaţii false, conform cărora Gheorghe Dincă şi-ar fi bătut joc de anchetatori în sensul că nu a indicat locul unde a dus cadavrul.

"Nu este adevărat, este o chestiune care nu ţine de ancheta propriu-zisă, deci este o informaţie care pot să o fac publică, ţine de organizarea anchetatorilor, deci aici e o chestiune care a ţinut mai mult de a se feri de presă, anchetatorii erau deranjaţi şi în momentele respective se fereau, fugeau într-o parte cinci kilometri, într-o direcţie, şase în altă direcţie, o luăm pe un drum izolat, o luăm pe... Nu era la cererea inculpatului toată această plimbare. Era o organizare a anchetatorilor în ideea de a scăpa de presă. Dânsul şi-aducea aminte, problema este că şi dânsul a avut o problemă de identificare câtă vreme s-a mers pe un alt traseu decât cel pe care dânsul l-a urmat. Dânsul a urmat un traseu cu drum prost, domnii anchetatori au mers pe un drum care e mai bun şi să ajungă pe altă parte. Dânsul a mers pe timp de noapte, pe un drum izolat, şi este foarte greu să identifici un drum pe timp de zi pe care l-ai parcurs pe timp de noapte, venind şi de pe altă parte", a spus avocatul.

Potrivit acestuia, reconstituirea s-a oprit luni nu pentru că aşa a dorit inculpatul, ci pentru că au hotărât anchetatorii.

Întrebat dacă sunt suspiciuni cu privire la alte crime, el a spus: "Suspiciuni există, din partea domnilor anchetarori, sigur că da, asta pot să vă confirm, dar dânşii vor face cercetări... Dânşii ştiu mai bine (pe ce se bazează suspiciunile - n.r.), dar nu pot să vă dau detalii pentru că nu m-au informat".

De asemenea, întrebat dacă a fost agresat clientul său, avocatul a afirmat că din declaraţiile acestuia reiese acest lucru.

"Din discuţiile pe care le-am avut personal cu dânsul, da, la momentul descinderii din data de 26 dimineaţa, la ora 6.00, dânsul a fost trântit la nivelul solului şi i s-au aplicat nişte lovituri cu bocancii de către organele de poliţie în zona pieptului, fapt pentru care dânsul spune că are fracturi costale şi de stern. Aceste lucruri se vor confirma, dânsul va fi dus la investigaţii medicale şi se va stabili. În zilele acestea vom afla dacă dânsul are într-adevăr fracturi aşa cum acuză, însă dureri vă pot spune că a avut pentru că pe tot parcursul audierilor avea momente în care efectiv izbucnea în durere, tresărea de durere şi îşi punea mâna în zona pieptului. Problema e în timpul respiraţiei", a afirmat avocatul.

El a mai spus că Dincă este acuzat de omor calificat, viol şi trafic de minori, însă din punctul său de vedere trebuia să existe doar acuzaţia de omor calificat "pentru că celelalte fapte conţin acţiuni, acte materiale care sunt incluse în infracţiunea de omor calificat şi nu era cazul să facem... şi atunci şi competenţa era alta, nu mai era competent parchetul DIICOT".

"A doua acuzaţie se bazează pe recunoaştere în mare măsură, pentru că din punctul meu de vedere probatoriul este subţire în ceea ce priveşte săvârşirea primei fapte, este foarte foarte subţire, dacă putem să-l numim probatoriu", a mai spus avocatul.

Două adolescente în vârstă de 15 şi 18 ani, date dispărute în judeţul Olt, au fost ucise de Gheorghe Dincă, bărbat care şi-a recunoscut duminică faptele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.