Zeci de avocaţi stagiari vor protesta marţi şi miercuri la Bucureşti pentru a cere dreptul la o examinare corectă şi onestă, după ce au contestat modul în care s-a desfăşurat examenul de absolvire care a avut loc duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocaţi din Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca au protestat luni seară în faţa Curţilor de Apel, pentru a-şi exprima nemulţumirea că la examen au existat grile fără vreun răspuns corect, iar altele aveau drept soluţii răspunsuri greşite.

Mai mulţi avocaţi stagiari din Bucureşti se vor întâlni şi marţi, la ora 11.30, pe treptele Palatului de Justiţie.

„Este o acţiune a avocaţilor stagiari care au susţinut duminică, 15 noiembrie, examen şi doresc acum să îşi exprime nemulţumirea faţă de modul în care au fost trataţi de cei puşi să îi călăuzească”, a declarat pentru News.ro avocatul Robert Neculau.

La prima acţiune de protest, de luni seară, au participat 40 - 50 de persoane, iar marţi, la ora 11.30, sunt aşteptaţi 20 de stagiari, dar şi avocaţi difinitivi care şi-au arătat sprijinul. Proteste sunt programate şi pentru seara de marţi, la ora 19.30, şi pentru miercuri, la orele 11.30 şi 19.30.

Neculau a explicat faptul că acţiunile durează între jumătate de oră şi o oră pentru că stagiarii fac parte din case de avocatură şi nu pot participa ziua la proteste.

Toţi cei nemulţumiţi de cum a decurs examenul din 15 noiembrie au depus contestaţii în termenul legal de 24 de ore. „Nu am primit deocamdată niciun răspuns. Am depus toţi contestaţii şi aşteptăm 48 de ore, termenul legal, să primim răspuns. Asta ar fi mâine (miercuri, n.r.), la ora 15.00”.

Pentru miercuri, la ora 11.30, a mai spus avocatul, este programată o acţiune „mai consistentă”.

„Am primit semnale şi de la colegii definitivi, cu ani de experienţă, care s-au arătat oripilaţi de examen, de ce au citit”.

La protestul de luni seară, au ajuns şi jandarmii care au permis desfăşurarea acţiunii. „În această perioadă, protestele nu prea sunt legale. Încercăm să menţinem distanţa fizică, iar jandarmii au înţeles demersul nostru şi ne-au sfătuit acelaşi lucru”, a mai spus Neculau.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.