Avertizările cod portocaliu de viscol emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru judeţele Neamţ şi Suceava au fost prelungite până la ora 22.00. În zonele montane, la peste 1.700 de metri altitudine, vântul continuă să aibă intensificări ce la rafală depăşesc 90 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cele două judeţe, în zonele montane, vizibilitatea scade sub 50 de metri.

Vineri, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt în vigoare mai multe avertizări cod portocaliu de viscol. Astfel, în judeţele Caraş-Severin, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, până la 20.00, la peste 1.700 de metri altitudine, vântul are intensificări ce la rafală ating aproximativ 90 de kilometri pe oră şi chiar mai mult în Caraş-Severin. În aceste condiţii, ningând abundent, vizibilitatea este sub 50 de metri. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Şi în judeţele Covasna, Sibiu şi Braşov este în vigoare o avertizare cod portocaliu de viscol, până la ora 18.00.

Totodată este în vigoare şi o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol pentru întreaga ţară, valabilă până în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă, mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Rafalele vor depăşi 55 - 65 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse 70 - 75 de kilometri pe oră. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului. 

În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte, va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada.

În zona înaltă a Carpaţii Meridionali, vântul va sufla cu peste 90 - 100 de kilometri pe oră, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.