Salvamont Salvaspeo Bihor a transmis, luni, un avertisment, în care precizează că vremea s-a răcit accentuat, iar stratul de zăpadă este cuprins între 50 şi 120 de centimetri. Având în vedere că mai mult de jumătate dintre accidentele din martie s-au produs la persoane echipate necorespunzător, salvamontiştiifac câteva recomandări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această perioadă vremea s-a răcit accentuat în munţii Bihor şi Pădurea Craiului. Stratul de zăpadă la nivelul staţiunilor Stâna de vale, Vârtop respectiv Padiş este în jur de 50 cm iar la altitudini de peste 1400 de metri este între 80-120 de cm”, au transmis, luni, salvamontiştii din Bihor.  

Luând în considerare că în cursul lunii martie mai mult de jumătate dintre persoanele care au beneficiat de intervenţia echipelor de salvare montană au avut echipament necorespunzător, salvamontiştii recomandă:  

  • Ţineţi cont de avertizările meteorologice şi pe lângă cantitatea şi calitatea zăpezii acordaţi atenţie deosebită condiţiilor de vizibilitate. 
  • Cei care se aventurează în afara staţiunilor turistice, să aleagă trasee pe măsura pregătirii, utilizând echipament corespunzător, să se informeze, în prealabil, în privinţa traseelor şi condiţiile de parcurgere în regim de iarnă a acestora 
  • Echipamentul de iarnă este obligatoriu 
  • Cei care aleg să abordeze trasee din zonele de creastă, cu schiuri, snowboard sau rachete de zăpadă, în zone unde există riscul de declanşare a unor avalanşe, sunt sfătuiţi să nu abordeze singuri aceste trasee si să se echipeze cu echipamente de salvare din avalanşă (dispozitiv de căutare in avalanşă, lopată, sondă de avalanşă) 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.