Salvatorii montani avertizează că deja a început să apară risc de producere a avalanşelor în zonele montane înalte şi recomandă tuturor turiştilor să folosească kiturile de salvare din avalanşă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A început să apară riscul de avalanşă în unele masive, mai ales la altitudini de peste 1800 de metri. Ce trebuie înţeles este ca şi sub 1800 sunt acumulări punctuale, plăci de vânt sau pot ajunge mase de zăpdă dinamizate la altitudini superioare. Atenţie, începeţi să folosiţi kitul de avalanşă”, au transmis, joi, salvatorii montani, membri ai serviciului Câini de avalanşă Salvamont România. 

Salvamontiştii reamintesc că oxigenul în stratul de zăpadă este limitat.  

”Nu uitaţi că oxigenul din stratul de zăpadă este limitat şi că cele mai mari şanse de supravieţuire vi le dau colegii de tură care au tot echipamentul de căutare necesar şi ştiu să îl folosească bine...”, au mai transmis salvamontiştii.  

Meteorologii au emis, miercuri, primul Buletin nivometeorologic pentru sezonul 202 – 2022.  

Potrivit avertizării, este risc moderat de avalanşe în zonele înalte din Carpaţii Meridionali.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.