Senatul a adopat luni, ca prim for sesizat, un proiect de lege al PSD care prevede că autoturismele cu maximul 9 locuri, inclusiv şoferul, vor putea fi utilizate pentru transportul în regim de taxi. Iniţiativa legislativă a social-democraţilor urmează să primească votul decizional al Camerei Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunere legislativă a PSD modifică şi completează Legea.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Astfel definiţia cuvântului taxi din actul normativ este modificată şi înseamnă „autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, sau autovehicul de transport de mărfuri cu o masă maximă totală autorizată care nu depăşeşte 3,5 tone, care, pe baza autorizaţiei taxi, poate executa transport de persoane, mărfuri sau bunuri în regim de taxi”, potrivit proiectului de lege adoptat luni de senatori.

Iniţiatorii sunt senatorii PSD Daniel Butunoi, Dan Manoliu, Gheorghe Marin şi Vasilică Toma.

„Serviciile de taxi sunt asimilate serviciilor de transport. Pentru asigurarea unui regim concurenţial echilibrat şi stabilirea în regim nediscriminatoriu a modurilor de transport utilizate pentru transportul de persoane în mediul urban, trebuie eliminată discriminată şi îngrădirea accesului la piaţa transportului în reigm de taxi a posesorilor de autovehicule care se încadrează în definiţia autoturismului aşa cum este aceasta stabilită de Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011, cu modificările şi completările ulterioare. Mai exact, trebuie ca activitatea de transport în regim de taxi să poată fi efectuată cu orice autovehicul care se încadrează în definiţia autoturismului, aşa cum este aceasta stabilită de O.G. nr. 27/2011, cu modificările şi completările ulterioare”, argumentează iniţiatorii în expunerea de motive a proiectului.

Aceştia mai susţin că „această modificare e necesară pentru a da posibilitatea organelor de control să eficientizeze acţiunile de depistare şi sancţionare a activităţilor ilegale de transport public de persoane, contra cost, efectuate cu autoturisme”.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat, în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.