Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara anunţă, miercuri seară, că autospeciala de pompieri cerută de managerul Cristian Oancea a fost deja alocată de către ISU Timiş şi a ajuns în curtea unităţii. Medicii precizează că instalaţiile, vechi de 70 de ani, sunt folosite la maximum şi există în permanenţă un potenţial pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această după-amiază, autospeciala de pompieri pe care am solicitat-o Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a ajuns la Spitalul Victor Babeş. Este vorba de o autospecială cu apă şi spumă cu un echipaj complet format din 3 salvatori militari. Maşină de intervenţie a colegilor de la ISU Banat, de la Detaşamentul 1, va rămâne in curtea noastră, pregătită să intervină, dacă va fi cazul”, au anunţat, miercuri seară, reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara. 

Aceştia precizează că personalul este instruit şi există toate avizele necesare, dar pericolul există.  

”Deşi personalul spitalului nostru este instruit permanent şi avem o autorizaţie la incendiu pe tot ceea ce înseamnă sisteme de instalaţii, clădirea este foarte veche, existând un potenţial pericol. Vrem să mulţumim conducerii ISU Timiş pentru disponibilitatea avută şi pentru reacţia imediată la solicitarea noastră”, au mai transmis reprezentanţii spitalului.  

Managerul acestei unităţi medicale, medicul Cristian Oancea, a declarat că, în urmă cu o zi, a făcut această solicitare către ISU Timiş, având în vedere că o parte din instalaţii sunt din anii 1950. El a solicitat ca autospeciala să fie prezentă în curtea unităţii medicale timp de o lună - o lună şi jumătate. 

Specialiştii apreciază că instalaţiile electrice suprasolicitate în această perioadă sau instalaţiile de oxigen folosite la foarte mulţi pacienţi sunt un pericol şi pot duce la producerea de incendii sau chiar explozii.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.