Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că autorităţile intenţionează să declanşeze vaccinarea cu prioritate a persoanelor eligibile, conform strategiei, din judeţele în care se înregistrează o incidenţă crescută a infectărilor. El menţionează că nu se va pune problema anulării unor programări deja făcute în alte zone cu incidenţă mai scăzută a bolii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Strategia Naţională de vaccinare împotriva COVID-19 prevede, printre alte criterii medicale, şi criteriul epidemiologic care ne permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în judeţele care înregistrează o creştere disproporţionat de mare a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 faţă de media naţională. Urmează să se definească acest prag de incidenţă de la care luăm în calcul atribuirea cu prioritate a acestor vaccinuri, să definim de asemenea perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creştere, moment în care se declanşează un mecanism prin care vor fi organizate centre de vaccinare sau vor fi deschise noi linii de vaccinare în judeţul respectiv pentru a creşte şi a accelera campania de vaccinare în judeţele afectate”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă. 
 
Potrivit acestuia, se vor respecta prioritizările conform strategiei pentru că în această etapă sunt cuprinse persoanele vulnerabile şi cele care deservesc activităţi esenţiale.
 
"În ceea ce priveşte definirea indicatorilor de la care urmează să luăm în calcul alocarea cu prioritate a acestor tipuri de vaccinuri, ele urmează a fi introduse în şedinţa CNCCI. În momentul în care vom avea date care ne vor crea perspectiva unui termen limită la care putem pune în practică acest scenariu, vom preciza aceste date. Ne dorim ca într-un termen de o săptămână, maxim două săptămâni, să putem avea aceste date stabilite”, a precizat Gheorghiţă.
 
Întrebat dacă se vor face rezerve de vaccin pentru aceste zone sau se vor anula programări ale unor persoane din alte judeţe, medicul a răspuns că în mod "categoric" nu se pune problema anulării unor programări.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.