Autorităţile din judeţul Dâmboviţa propun prelungirea carantinei zonale pentru comuna Pucheni, în condiţiile în care, la finalul a 14 zile de carantină, indicele de infectare cu virusul SARS-CoV-2 se menţine ridicat. În ultimele două săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 nu doar că nu a scăzut, ci a continuat să crească, iar rata de infectare este mai mare decât atunci când a fost impusă măsura carantinării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat, miercuri după-amiază, o hotărâre prin care propune prelungirea carantinei cu o săptămână în comuna Pucheni, care ar urma să iasă de sub această măsură joi dimineaţă.
 
”Se propune, începând cu data de 04.03.2021, ora 5.00, pentru o perioadă de 7 zile, prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Pucheni, judeţul Dâmboviţa”, este decizia adoptat prin hotărârea CJSU.
 
Această propunere va fi trimisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea emiterii Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind prelungirea măsurii de carantină zonală. 
 
În urmă cu două săptămâni, când comuna a intrat în carantină, în localitate se înregistra o incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de 4,16 la o mie de locuitori, însă autorităţile au constatat că riscul epidemiologic este ”de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”. 
 
La mai puţin de o săptămână de la impunerea măsurii de carantinare, rata de infectare la Pucheni Dâmboviţa a crescut de la 4,16 la o mie de locuitori miercuri, 17 februarie, la 11,28 la mie în data de 23 februarie.
 
Conform raportărilor de miercuri, 3 martie, indicele cumulat pentru ultimele 14 zile privind infectările cu SARS-COV-2 în această comună este de 5,94 la o mie de locuitori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.