Autorităţile judeţene din Buzău vor înainta, joi, Ministerului Transporturilor şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. o adresă prin care solicită intervenţia de urgenţă la podul de la Mărăcineni, aflat într-o avansată stare de degradare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Subprefectul judeţului Buzău, Sorin Gheorghe, a convocat, miercuri, în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aproba şi transmite MT şi CNAIR S.A. o adresă prin care se solicită intervenţia de urgenţă la podul de la Mărăcineni, care este într-o avansată stare de degradare.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat cu unanimitate de voturi proiectul şi astfel Prefectura judeţului Buzău va înainta joi adresa celor două instituţii.

"Cum am anunţat am fost informaţi de reprezentantul secţiei de Drumuri Naţionale Buzău de problemele apărute la o placă de suprabetonare a podului de la Mărăcineni. Dânşii au nenumărate adrese făcute către Compania Naţionala de Administrarea Infrastructurii Rutiere pentru urgentarea lucrărilor la acest obiectiv. Noi doar ne-am însuşit această adresă, am convocat comitetul şi, la rândul nostru, facem adresă către companie şi Ministerul Transporturilor pentru ne spune clar starea tehnică actuală şi siguranţa traficului în zona respectivă. Problema nu este una de actualitate, ci sunt nenumărate adrese făcute de către compania de Drumuri Naţionale secţia Buzău”,  a declarat subprefectul judeţului Buzău, Sorin Gheorghe.

Totodată, subprefectul Sorin Gheorghe a menţionat că în adresa înaintată de Secţia de Drumuri Naţionale Buzău se face precizarea că aceasta nu îşi asumă responsabilitatea dacă în urma circulaţiei pe porţiunea de pod afectată se întâmplă vreun eveniment nedorit.

"În adresă Secţia de Drumuri Naţionale îşi declină responsabilitatea în special către administratorul drumului, Compania Naţionala de Administrarea Infrastructurii Rutiere, şi care trebuie să intervină cu celeritate atât în repararea, cât şi din punct de vedere al siguranţei circulaţiei rutiere. În ce ne priveşte vom face adrese către ISCTR pentru a verifica limitele de tonaj şi către Poliţie pentru a se verifica regimul de viteză. La cum se prezintă situaţia este posibil ca acest pod să se închidă dar nu noi suntem autoritatea responsabilă pentru a lua această decizie şi de aceea vom trimite aceste adrese”, a declarat subprefectul judeţului Buzău, Sorin Gheorghe.

Specialiştii Secţiei de Drumuri Naţionale Buzău au descoperit la o revizie făcută la sfârşitul lunii martie la podul metalic de la Mărăcineni probleme la o placă de suprabetonare a podului care ar putea pune în pericol circulaţia în siguranţă pe acel pod. De altfel, pe podul respectiv există atât o limitare de viteză, cât şi o gaură prin care se poate vedea albia râului Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.