Toate cele peste 700 de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui vor fi închise şi marţi din cauza gerului şi a drumurilor impracticabile. Autorităţile au revenit asupra deciziei iniţiale, prin care fusese anunţată suspendarea cursurilor doar pentru prima zi din săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vacanţa de iarnă se va prelungi cu două zile pentru cei aproximativ 70.000 de elevi din judeţul Vaslui, după ce autorităţile au decis suspendarea cursurilor din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, respectiv a gerului şi a viscolului. Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au revenit astfel asupra decizie iniţiale, care a fost luată sâmbătă, conform căreia şcolile şi grădiniţele erau închise doar pentru luni.

”Am luat decizia în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu doamna Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, ca nici marţi să nu fie deschise grădiniţele, şcolile şi liceele din judeţ, deoarece informaţiile pe care le-am primit de la specialiştii în meteorologie arată faptul că luni, marţi şi chiar miercuri dimineaţă va fi ger năprasnic, în jur de minus 20 de grade, fiind un pericol pentru copii, profesori şi părinţi. Există risc de îmbolnăviri şi pericol de accidente, mai ales că avem foarte mulţi elevi navetişti”, a declarat, duminică, prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au anunţat pentru marţi, 10 ianuarie, vreme geroasă dimineaţa şi noaptea. Maximele se vor menţine sub limita de îngheţ, între -15 şi -4 grade, iar noaptea temperaturile vor fi cuprinse între -23 şi -7 grade Celsius.

Luni şi marţi vor fi închise şcolile, grădiniţele şi liceele din judeţele Iaşi, Timiş, Brăila, Galaţi, Dolj, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ilfov, precum şi din Capitală.

De asemenea, luni sunt suspendate cursurile din toate şcolile din judeţele Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi.

În judeţele Cluj, Braşov, Prahova şi Argeş cursurile vor fi reluate, luni, după programul normal.

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.