Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a decis, marţi, carantinarea comunei Roşcani pentru o prioadă de 14 zile, începând de miercuri. Rata cumuşată a incidenţei este în localitate de 8,92 la mie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele săptămâni, Prefectura Iaşi a monitorizat împreună cu specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi situaţia epidemiologică din comuna Roşcani. Pe 5 martie, a doua zi după ce incidenţa în comună a fost peste 7, prefectul judeţului Iaşi a mers la Roşcani unde a purtat discuţii cu primarul şi cu membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă privitor la situaţia pandemică din comună. Incidenţa s-a menţinut la valori ridicate. Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a hotărât să înainteze propunerea de a carantina comuna Roşcani pentru o perioadă de 14 zile către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Propunerea priveşte ambele sate ale comunei Roşcani (Rădeni şi Roşcani)”, a transmis, marţi, Prefectura Iaşi.

Potrivit datelor transmise de instituţie, incidenţa cumulată în comună a ajuns la 8,92 la mie, ”riscul epidemiologic fiind foarte ridicat, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare şi unde se constată că riscul răspândirii infecţiei în comunitate nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate depăşeşte pragul stabilit de Institutul Naţional de Sănătate Publică”.

CJSU Iaşi propune carantinarea de miercuri, de la ora 06.00, dar se aşteaptă decizia şefului DSU. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.