Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a solicitat, luni seară, Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei instituirea carantinei zonale pentru un cartier al comunei Iveşti. Propunerea vine după creşterea ratei de îmbolnăvire în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit proiectului înaintat autorităţilor centrale se solicită carantinarea zonală pentru o perioadă de 14 zile, începând de marţi, de la ora 5.00, a comunităţii cuprinse între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa şi str Pădurii aferente DJ 254 din comuna Iveşti, judeţul Galaţi. 

În zona carantinată va fi permisă intrarea respectiv ieşirea pentru transportul de marfă, a materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice precum şi aprovizionării populaţiei în baza  documentelor justificative.

De asemenea, pot ieşi şi intra în zona respectivă persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, situaţiilor de urgenţă, serviciilor de utilitate publică, energetic, alimentării cu apăsau a activităţilor cu caracter religios.

Nu în ultimul rând, va fi permis accesul voluntarilor care asigură alimente, medicamente şi bunuri de strictă necesitate în baza unei adeverinţe eliberată de Primăria Iveşti  care poate alcătui o listă de maxim 15 persoane ce nu poate fi modificată.

Persoanele din zona carantinată aflate în alte situaţii decât cele prevăzute anterior pot părăsi zona cu aprobare scrisă semnată de şeful Centrului Judeţean pentru Coordonarea intervenţiei Galaţi pe baza completării unei declaraţii pe proprie răspundere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.