Autorităţile din Buzău lansează un apel la populaţie să protejeze laleaua galbenă, care a înflorit în Parcul Crâng din municipiu. Floarea este ocrotită prin lege, însă mulţi buzoieni o rup, neştiind că este protejată şi pe cale de dispariţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit viceprimarului municipiului Buzău, Ionuţ Apostu, în ultimele zile, în cel mai mare parc din oraş a înflorit laleaua galbenă, specie strict protejată prin lege, unică în ţara noastră.

”În ultimele zile a înflorit în Crâng laleaua galbenă, specie strict protejată prin lege! Este o floare deosebită, înrudită cu laleaua galbenă de Cazane, specie unică în lume, şi este de datoria noastră, a tuturor, să o protejăm! Vă rog din suflet nu mai smulgeţi florile din pădure, lăsaţi-le să crească şi să se inmulţească în mediul natural astfel încât să se bucure de ele şi copiii noştri! Vă mai rog să distribuiţi acest mesaj să afle toţi buzoienii cât de important este să lăsăm Crângul intact generaţiilor viitoare!”, a scris pe contul său de Facebook viceprimarul Buzăului, Ionuţ Apostu.

Acesta spune că unii buzoieni îşi fac selfie-uri cu laleaua galbenă, însă alţii aleg să o smulgă din rădăcină, ceea ce poate duce la dispariţia ei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.