Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că autorităţile au decis reinstituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în jurul şcolilor din Bucureşti. Măsura a fost luată în contextul aglomerărilor care s-ar putea crea în apropierea unităţilor de învăţământ, odată cu începerea anului şcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alin Stoica a anunţat instituirea obligativităţii purtării măştii în anumite locuri, unde există potenţial de aglomerare

"Am luat astăzi această decizie cu şcolile, dacă vor fi semnale şi autorităţile în domeniu ne vor semnala că sunt şi alte zone în care ar trebui instituită măsura, o putem institui. Pe alte zone nu prea există libertate de mişcare la nivel local, noi trebuie doar să ne asigurăm că implementăm măsurile pe care Guvernul le stabileşte (...) şi să intervenim imediat atunci când pragul este depăşit şi să trecem pe scenariul următor", a declarat Prefectul Capitalei.

El a dat exemplu de zone cu potenţial de aglomerare: zonele pietonale, Centrul Vechi al Capitalei, însă a precizat că s-a propus instituirea obligativităţii purtării măştii doar pentru şcoli, deocamdată.

Stoica a afirmat că miercuri au început controalele în şcoli, în Sectoarele 1 şi 6, făcute de echipe mixte care au descoperit unele deficienţe.

Decizia CMBSU a fost luat în condiţiile în care în Capitală incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 1,21 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei Alin Stoica declara, duminică pentru News.ro, că o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc marţi sau miercuri, pentru a decide reintroducerea măsurii privind obligativitatea purtării măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, odată cu deschiderea anului şcolar pe 13 septembrie.

"Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre de prelungire a măsurilor şi şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala", afirma Alin Stoica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.