Autorităţile au identificat, până în prezent, cinci persoane care au avut contact direct şi indirect cu femeia de 70 din judeţul Mureş care a fost confirmată cu coronavirus, fiind luate măsuri pentru ca acestea să intre în izolare la domiciliu. Prefectura Mureş a transmis că pacienta, care este internată la Cluj-Napoca, are o stare generală bună şi nu era febră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş au anunţat că ancheta epidemiologică în cazul pacientei din judeţul Mureş depistată pozitiv în urma testului pentru Coronavirus este în derulare, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Prefectura Mureş.

"Până în acest moment, au fost identificate 5 persoane, contacţi direcţi şi indirecţi ai pacientei de 70 de ani, iar Direcţia de Sănătate Publică a dispus măsurile necesare pentru autoizolarea la domiciliu a acestor persoane", scrie în comunicat.

Conform sursei citate, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a confirmat, luni, că pacienta internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj Napoca are o stare generală bună, afebrilă, fără elemente de gravitate.

"În această dimineaţă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mureş a aprobat o serie de noi măsuri pentru combaterea infecţiei cu Coronavirus, în conformitate cu hotărârile luate la nivel naţional. Astfel, s-a decis că, în situaţia în care va fi necesar, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş vor pune în aplicare dispoziţiile Hotărârii nr. 6 din 6 martie 2020 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României referitoare la suspendarea cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Mureş. De asemenea, dacă situaţia epidemiologică o impune, în unităţile sanitare cu paturi din judeţul Mureş se vor efectua numai internări de urgenţă, până la remedierea situaţiei", mai scrie în comunicat.

Prefectura Mureş precizează că, luni, în judeţ există un caz confirmat pozitiv, un test cu rezultat negativ şi 89 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu. Nicio persoană nu se află în spaţiile de carantină.

"Totodată, reamintim că începând de ieri, 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spaţii deschise sau închise, cu un număr de participanţi mai mare de 1000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel naţional, pentru toţi agenţii publici şi privaţi şi nu este supusă negocierii, excepţiilor, neputând fi amânată. De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obţinerea aprobării de la Direcţiile de Sănătate Publice locale", mai arată sursa citată.

De asemenea, în comunicat se menţionează că luni, la ora 12.00, au intrat în vigoare deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind impunerea unor restricţii de trafic dinspre şi înspre statele afectate de infecţia cu noul coronavirus. Astfel, sunt sistate cursele aeriene către şi dinspre Italia. De asemenea, operatorii aerieni au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran şi Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul ţării noastre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.