Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a înştiinţat Poliţia Locală Sector 6 de trei ori în două săptămâni în septembrie anul trecut, cu privire la agresivitatea câinilor fără stăpân din zona Lacul Morii, unde sâmbătă a fost ucisă o femeie care se afla la alergat, relatează G4Media, care prezintă trei documente în acest sens. Într-unul dintre documente, cei de la ASPA reclamau că Poliţia Locală sector 6 a intervenit în timpul acţiunii de prindere a câinilor din zona pistei pentru biciclişti din zona Lacul Morii. De asemenea, invocau inclusiv cazul femeii atacate de câini în aprilie 2022, aceeaşi care a murit sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un prim document adresat de ASPA Poliîiei Locale Sector 6, datat 15 septembrie 2022, informa că în prima jumătate a anului, depe raza sectorului 6 au fost ridicaţi 202 câini fără stăpân, prezentând mai multe zone ”fierbinţi” pentru care au fost înregistrate sesizări referitoare la câinii fără stăpân, printre acestea aflându-se şi ”zona adiacentă digului Lacul Morii, de la Centrul de echitaţie până la strada Dudului”.

ASPA solicita identificarea şi sancţionarea proprietarilor care au câini nemicrocipaţi ăi nesterilizaţi, precum şi identificarea proprietăţilor neîmprejmuite corespunzător, ASPA neavând competenţe în acest sens.

Un alt document al ASPA prezentat de G4media, emis tot în septembrie şi adresat Poliţiei Locale Sector 6, Poliţiei Locale Chiajna, IPJ Ilfov, Direcţiei de Poliţie a Municipiului Bucureşti, atrăgea în mod special atenţia asupra situaţiei câinilor fără stăoân din zona Lacul Morii, solicitând din nou acţiuni intensive în cazul proprietarilor de câini.

Un al treilea document, înregistrat în 30 septembrie şi adresat primarului Sectorului 6 Ciprian Ciucu şi Poliţiei Locale se referea explicit la situaţia de la Lacul Morii şi la cazul femeii atacate de câini în aprilie 2022, aceeaşi care a murit sâmbătă după ce a fost atacată de câini.

Cei de la ASPA semnalau că în urmă  cu o zi, au intervenit la 7 dimineaţa în zona pistei de biciclete din zonă, unde aveau informaţii că se adună câinii, însp au fost alungaţi de un echipaj al Poliţiei Locale Sector 6. ASPA solicita o întâlnire celor două instituţii pentru a stabili modul de colaborare.

Reprezentanţii Primăriei Sector 6 au precizat sâmbătă,  referitor la cazul femeii care a murit, după ce a fost muşcată de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Capitală, că terenul pe care a fost atacată victima este unul privat şi ar fi aparţinut CAP, iar împroprietăririle ar fi fost făcute de autorităţile din Chiajna. „Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj, singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureştiului este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale”, mai arată sursa citată. Totodată, primăria de sector mai spune că Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia.

„Important! Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic poliţiştii locali solicită intervenţia celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la graniţa cu comunele limitrofe”, mai arăta Primăria.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.