Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) intervine în cazul primarului din Sângeorz-Băi care şi-a filmat fiica în timp ce o pedepsea, ţinând-o dezbrăcată, în genunchi şi cere sesizarea organelor de cercetare penală. De asemenea, Autoritatea cere presei să nu promoveze aceste imagini. Şi Poliţia s-a autosesizat în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi a filmat momentul în care îşi umileşte fiica, pe care a pus-o să se dezbrace şi să stea în genunchi şi cu mâinile ridicate deasupra capului, fetiţa fiind obligată să repete că va fi cuminte şi că nu îşi va mai face părinţii de râs.

”ANDPDCA a solicitat DGASPC Bistriţa Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenţei elementelor constitutive ale unei infracţiuni. ANDPDCA a solicitat verificarea situaţiei minorei în familie şi a nevoilor de sprijin şi asistenţă”, anunţă instituţia, urmare a apariţiei în mass media a unor imagini, care aduc atingere integrităţii fizice şi psihice a unui minor din Sângeorz-Băi.

Autoritatea face apel către mass media cu privire la faptul că imaginile degradante şi umilitoare la adresa minorei sunt de natură să pună în pericol dreptul la imagine, ”accentuând componenta traumatică a acestui eveniment şi stigmatizarea copilului”.

”Pe cale de consecinţă nu încurajăm promovarea şi distribuirea acestor imagini”, transmite ANDPDCA.

ANDPDCA precizează că va monitoriza îndeaproape evoluţia situaţiei în acest caz şi colaborează direct cu DGASPC Bistriţa Năsăud pentru apărarea drepturilor copilului.

Gazeta de Bistriţa a relatat că Poliţia s-a autosesizat în acest caz.

„Conducerea I.P.J. BN a dispus efectuarea de verificări cu privire la imaginile apărute în spaţiul public”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Crina Sîrb.

După ce imaginile au apărut în spaţiul public, Ogâgău a transmis un comunicat referitor la ceea ce el a numit  prejudiciul de imagine adus fetiţei sale Traiana de către PSD în plină campanie electorală.

”Viaţa personală este viaţă personală şi nu poate fi folosită în campanie cu atât mai mult copiii! Defapt ce să ne mai mire, aţi dat foc la biserici ca să câştigaţi alegeri!”, afirmă Traian Ogâgău.

De asemenea, el a postat un mesaj video pe Facebook în care susţine că, „cine cruţă nuiaua îşi urăşte fiul”.

 

„Îi iubim când ne fac bucurii dar şi când mai greşesc, însă NIMENI, dar NIMENI nu se poate băga în viaţa nimănui să ne spună cum să îi creştem, cum să îi educăm sau cum să îi mustrăm atunci când greşesc”, a spus pe Facebook Traian Ogâgău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.