Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunţă că 30.000 de caziere judiciare au fost eliberate gratuit online în primele trei săptămâni de la integrarea serviciului în platforma Ghişeul.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că au fost eliberate gratuit, prin mijloace online, peste 30.000 de caziere judiciare, ca urmare a interconectării platformei Ghişeul.ro cu HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne, interconectare finalizată în urmă cu trei săptămâni. În aceeaşi perioadă, peste 40.000 de conturi au fost create în HUB-ul MAI, majoritatea covârşitoare fiind realizate pe baza credenţialelor de utilizator în platforma Ghişeul.ro.

”Prin Ghişeul.ro, cazierul judiciar este eliberat online, gratuit, oricând şi de oriunde. Procedura de eliberare online a cazierului este simplă, rapidă şi sigură, cetăţenii având nevoie doar de un cont în platforma Ghişeul.ro şi de un card bancar”, a declarat Dragoş Vlad, preşedintele ADR.

Contul în platforma Ghişeul.ro poate fi creat în doar trei minute folosind Ghidul de creare a contului în 7 paşi simpli realizat de ADR.

Conform ADR, de la începutul anului 2023, peste 150.000 de români şi-au făcut cont Ghişeul.ro. De asemenea, în acelaşi interval, platforma a procesat peste 990.000 de tranzacţii online – fiecare dintre ele cu zero comision, suma colectată ridicându-se la peste 330 de milioane de lei.

Ghişeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO – Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.