Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că a început verificarea codurilor de bare imprimate pe plicurile exterioare şi înregistrarea primirii acestora de către birourile electorale pentru votul prin corespondenţă. Până la această oră, au fost validate peste 22.500 de plicuri din totalul celor trimise în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până astăzi, 7 noiembrie 2019, ora 10:30, au fost validate plicurile care conţin votul prin corespondenţă a 15.551 de alegători. Situaţia în timp real a plicurilor înregistrate, defalcată pe ţări, poate fi consultată pe site-ul https://prezenta.bec.ro la secţiunea Străinătate/Votanţi prin corespondenţă”, a anunţat, joi, AEP.

Până la această oră, au fost validate plicurile a peste 22.500 de votanţi.

AEP anunţă că, după finalizarea procesului de validare, toţi alegătorii ale căror plicuri au fost înregistrate la birourile competente vor primi pe e-mail următorul mesaj de confirmare: ”Plicul dumneavoastră cu votul pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale 2019 a ajuns la Biroul Electoral pentru Votul prin Corespondenţă şi vă confirmăm exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă. Vă mulţumim că aţi ales să votaţi prin corespondenţă!”.

Întrucât prima serie de e-mailuri de confirmare a fost transmisă alegătorilor ale căror plicuri au fost validate până în data de 6 noiembrie 2019, ora 23:00, au primit deja acest mesaj electronic 10.959 de alegători.

”Alegătorii ale căror plicuri nu ajung în timp util pentru a fi validate, vor fi notificaţi pe e-mail să se îndrepte spre cea mai apropiată secţie de votare pentru a-şi exercita dreptul de vot”, a mai transmis AEP.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc duminică, iar peste 41.000 de alegători au ales varianta votului prin corespondenţă. 

Plicurile care conţin voturile acestora, trebuiau să ajungă în România până în 7 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.