Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, marţi, că legislaţia în vigoare nu permite organizarea unui referendum local la aceeaşi dată cu alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Consiliul Local al municipiului Bacău a aprobat, săptămâna trecută, organizarea unui referendum local cu trei întrebări care vizează adoptarea de măsuri de limitare a pandemii, modernizarea Spitalului Municipal şi sistematizarea unor cartiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis, marţi, precizări cu privire la orgaizarea unui referendum local la aceeaşi dată cu alegerile parlamentare.

”Astfel, precizăm că pentru organizarea referendumului local nu se poate utiliza infrastructura alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020, prevederile art. 151 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, care se referă la organizarea concomitentă a referendumului cu procesul electoral, vizând numai referendumul naţional”, a transmis AEP.

Consiliul Local Bacău a adoptat, în 13 noiembrie, o hotărâre pentru organizarea unui referendum local.

”Este pentru prima dată în istoria post-decembristă când cetăţenii sunt consultaţi în mod direct despre implementarea unor măsuri şi proiecte cu impact asupra comunităţii. În urma votului, referendumul va conţine trei întrebări”, a anunţat atunci, primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu.

Potrivit acstuia, prima întrebare este legată de folosirea unor fonduri de la bugetul local pentru combaterea pandemiei, a foua este legată de necesitatea sistematizării cartierelor Bacăului, iar a treia se referă la oportunitatea alocării de fonduri în vederea finalizării Spitalului Municipal.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.