Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că toate cele patru birouri electorale ale secţiilor de votare au preluat de la primari buletinele de vot, ştampila de control şi ştampilele cu menţiunea "VOTAT", formularele pentru încheierea proceselor-verbale şi alte materiale necesare desfăşurării referendumului local din data de 12 septembrie 2021, şi efectuează, între orele 18:00 - 20:00, operaţiunile preliminare zilei alegerilor, inclusiv înregistrarea cererilor pentru urna specială (mobilă). În realizarea atribuţiilor ce revin birourilor electorale ale secţiilor de votare, membrii acestora exercită o funcţie ce implică autoritatea de stat. Exercitarea corectă şi imparţială a acestei funcţii este obligatorie”, a transmis, sâmbătă seară, AEP, într-un comunicat de presă.   

Sursa citată precizează că operatorul de calculator asigură înregistrarea audiovideo neîntreruptă a operaţiunilor efectuate de către membrii pentru numărarea voturilor şi completarea proceselor-verbale. Înregistrările se realizează în localul de vot prin intermediul terminalelor informatice (tablete) puse la dispoziţie de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi se păstrează pentru o perioadă de 12 luni de la data încheierii perioadei electorale, în condiţiile legii. 

Alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot duminică, 12 septembrie 2021, între orele 07:00 - 23:00. Potrivit legislaţiei în vigoare, precizăm că alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie 2020 - 12 septembrie 2021, îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.  

Datele privind prezenţa la vot vor putea fi vizualizate în timp real pe pagina https://prezenta.roaep.ro/  

Peste 2.400 de alegători din Abrămuţ, Crestur, Făncica şi Petreu sunt aşteptaţi la urne pentru a muta centrul comunei de la Abrămuţ la Petreu.  

Primarul localităţii afirmă că decizia este motivată de mai buna dezvoltare a localităţii care ar urma să devină centrul comunei.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.