Autointitulatul împărat al romilor, Iulian Rădulescu, a murit, joi, la vârsta de 79 de ani, în reşedinţa sa din Sibiu. Rădulescu avea probleme cardiace şi a stat în spital în ultima perioadă, fiind externat la cererea familiei la începutul acestei săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul privind moartea lui Iulian Rădulescu a fost făcut joi de către autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, pe Facebook.

“A trecut la Domnul în această dimineaţă Împăratul Iulian Rădulescu. Dumnezeu să mângâie familia îndoliată”, a scris Dorin Cioabă.

Acesta a precizat, pentru News.ro, că Iulian Rădulescu avea probleme cardiace grave şi suferea de diabet, fiind internat în spital în ultimele trei săptămâni.

”Medicii nu au mai avut ce-i face, era şi foarte slăbit, aşa că luni l-au luat acasă”, a mai spus Dorin Cioabă.

Acesta a precizat că înmormântarea va avea loc, sâmbătă, la Sibiu, unde este aşteptat să ajungă şi unul dintre fiii lui Iulian Rădulescu, stabilit în Statele Unite ale Americii.

Iulian Rădulescu s-a născut în 1938 şi a absolvit la seral cursurile Grupului Şcolar Agricol din cadrul Penitenciarului Aiud, promovând examenul de Bacalaureat în anul 1999 la un liceu seral din Sibiu.

În acelaşi an a obţinut şi titlul de doctor în limba rromani în India, cu un studiu despre limba rromani. A absolvit ulterior la distanţă Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Bucureşti, obţinând diploma de inginer în managementul companiilor în anul 2004.

În 12 mai 1995, Iulian Rădulescu a intrat în greva foamei, spunând că folosirea termenului de ”ţigan” este rasistă. Ulterior, autorităţile au decis introducerea termenului de ”rrom”.

Iulian Rădulescu s-a autoproclamat “împărat al rromilor de pretutindeni” cu numele de Iulian I şi a fost încoronat la 9 august 1993.

Iulian Rădulescu şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii la Sibiu, însă în 2008 s-a stabilit în judeţul Vâlcea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.