Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat atacurile teroriste de joi de la Kabul, precizând că autorităţile sunt în contact cu cei nouă cetăţeni români rămaşi în Afganistan, care nu au fost afectaţi de atacuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Condamn cu fermitate atacurile teroriste de azi din Kabul. Condoleanţe familiilor victimelor & refacere grabnică celor răniţi! Celula de criză interinstituţională e în contact cu cei 9 cetăţeni români aflaţi încă în Afganistan, care nu au fost afectaţi de atacuri", a scris Bogdan Aurescu, pe Twitter.

Pentagonul a anunţat joi că în afara aeroportului din Kabul a avut loc o explozie. Un oficial american a declarat că explozia a fost cauzată de un sinucigaş cu bombă. Potrivit Reuters, au fost ucise cel puţin 13 persoane, între care şi copii. Un oficial taliban a spus că cel puţin 11 oameni au murit, între care femei şi copii, şi că mai mulţi talibani care păzeau au fost răniţi. Aceste date nu au fost confirmate încă. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO a condamnat ferm atentatul. Angela Merkel a denunţat atentatul "absolut josnic".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.