Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat luni că depune plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii Sorina Pintea pentru declaraţiile în scandalul apei cu un conţinut mare de clor fin Bucureşti, vorbind despre "binomul Pintea - Dragnea" şi despre acţiuni care o vizează pe primarul general Gabriela Firea. În replică, ministrul Pintea a declarat că nu se teme de anchetă şi că şi-a făcut datoria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Înţeleg să-i fac plângere penală ministrului Sănătăţii, care şi-a permis să ducă în spaţiul public o discuţie care ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureştiului. E una dintre acţiunile concertate ale binomului Pintea-Dragnea, care prin orice mijloace încearcă să recidiveze prin aceeaşi metodă cu care au făcut şi la Maternitatea Giuleşti", a declarat Bădulescu. 

El a susţinut că este vorba despre o acţiune concertată împotriva Gabrielei Firea.

"Cred că, dacă analizaţi spectacolul oferit şi ceea ce în contradictoriu a spus ministrul Sănătăţii, veţi înţelege că de această dată Direcţia de Sănătate Publică, pentru că nu degeaba i s-a făcut rău acelei femei, ci pentru că se făceau presiuni asupra ei, practic transmite acest mesaj. Este sau nu este o acţiune concertată în ceea ce priveşte tot şi întru toate ce privesc pe Gabriela Firea? Este sau nu este disperarea unui om de a-şi rezolva o anumită problemă?", a spus Bădulescu, fără a preciza de ce o acuză pe Pintea..

În replică, ministrul Sănătăţii a spus că nu se teme de anchetă şi că şi-a făcut datoria.

"Nu îmi e teamă de niciun fel de anchetă! Ca ministru al Sănătăţii, mi-am făcut datoria", a declarat Pintea la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că analizele efectuate în laboratoarele DSP pe probe prelevate din apa furnizată în sectoarele 5 şi 6 au fost făcute după ce mulţi bucureşteni au reclamat calitatea apei şi au arătat că nivelul de clor este depăşit, fiind încă în lucru testele pentru metale grele şi alte microorganisme. Pintea a spus că reprezentanţii Apa Nova au cerut recoltarea de probe împreună cu DSP şi analizarea acestor în laboratoriul propriu, ceea ce "nu este conform uzanţelor".

Sorina Pintea a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a municipiului Bucureşti a primit, miercuri, "o mulţime de sesizări de la cetăţeni care locuiesc în sectoarele 5 şi 6 privitor la calitatea apei potabile", în sensul că oamenii au reclamat că apa de la robinet avea un miros şi un gust puternic de clor, prezenta un gust de metale grele.

"Inspectorii DSP au prelevat probe pe care le-au analizat constatând o depăşire a nivelului de clor peste limitele legale admise. De asemenea, acest lucru a fost comunicat firmei Apa Nova împreună cu o adresă prin care i se cerea acesteia să posteze pe site că depăşirile de clor sunt peste limitele legale admise şi că se recomandă nefolosirea în acest moment a apei. Lucru care nu s-a întâmplat. Conform uzanţelor, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a informat Ministerul Sănătăţii, Ministerul Sănătăţii aseară a convocat specialiştii care au consultat ghidurile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ştiind că, responsabili fiind de sănătatea publică, trebuie să informăm populaţia din sectoarele 5 şi 6 care este rezultatul probelor pe care inspectorii le-au prelevat", a afirmat Sorina Pintea.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.