Meteorologii au emis atenţionări de tip nowcasting Cod galben privind intensificări ale vântului, până sâmbătă la prânz, în judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Dolj, Mehedinţi şi Tulcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineaţă, atenţionări nowcasting Cod galben privind intensificări locale şi temporare ale vântului, în judeţele Brăila, Ialomiţa şi zona joasă a judeţului Buzău (până la ora 11.00), în unele zone din judeţele Dolj şi Mehedinţi (până la ora 12.00), judeţul Tulcea (până la ora 13.00).

În aceste regiuni, vântul va avea intensificări şi viteze, la rafală, de 55-65 kilometri pe oră.

O atenţionare similară este în vigoare, până la ora 9.00, şi în unele zone din judeţul Cluj.

De altfel, până sâmbătă la ora 16.00, este în vigoare o informare meteorologică privind răcire accentuată a vremii, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului şi ninsori viscolite la munte. Precipitaţiile se vor semnala mai ales în sudul ţării. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, astfel încât în Maramureş, Moldova şi Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60...90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h şi, trecător, 70 km/h.

Tot până la ora 16.00 este în vigoare o atenţjonare Cod galben privind ninsori moderate cantitativ şi viscol, în zona Carpaţilor Orientali şi a Carpaţilor Meridionali.

"În intervalul menţionat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaţilor Orientali, apoi mai ales în Carpaţii de Curbură şi estul Carpaţilor Meridionali. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăşi 100 km/h şi va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă", a transmis ANM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.