Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde riscul de producere a unor incendii de pădure este ridicat, în condiţiile unor temperaturi ridicate şi vânt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE anunţă că Secretariatul General de Protecţie Civilă din Republica Elenă avertizează că există un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4 din 5) începând din 29 iunie, pe fondul temperaturilor ridicate şi vântului, pentru regiunile: Peninsula Attica; Insula Evia; Chios; Insula Kythira; Insula Skyros; Lakonia; Insula Lesvos; Insula Samos; Insula Ikaria; Insula Creta.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +30 6978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.