Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, joi, o atenţionare de călătorie pentru Grecia, întrucât în zona oraşului Salonic este Cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de 10 iulie până în 12 iulie, respectiv furtuni puternice şi ploi torenţiale.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Furtuna care a afectat Grecia miercuri a provocat moartea a şase turişti şi rănirea altor zeci. MAE a precizat, într-un răspuns transmis News.ro, că în urma furtunii doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă.

”Consulatul General al României la Salonic are în atenţie evenimentele legate de incidentul petrecut la data de 11 iulie, în Halkidiki, Republica Elenă, în urma căruia doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa şi altul a fost rănit. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate, identitatea şi starea de sănătate a persoanei rănite”, a anunţat MAE.

În context, MAE menţionează că, la acest moment, din cauza condiţiilor meteo şi a unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autorităţile locale se desfăşoară cu dificultate.

”În urma demersurilor consulatului general, autorităţile locale au precizat că doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate”, precizează MAE.

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zonă pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la acest incident şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Consulatul General al României la Salonic monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, cu cetăţeanul român care este internat, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces pentru cei doi cetăţeni români.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.