Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde perturbările din transporturile publice ar putea continua, având în vedere că sindicatele au făcut apel la o nouă zi de greve şi proteste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză privind continuarea grevei la SNCF (Compania Naţională de Căi Ferate) şi RATP (Regia Autonomă a Transporturilor Pariziene). Astfel, pentru 16 ianuarie, sindicatele au făcut apel la o nouă zi de mobilizare, fiind prevăzute manifestaţii şi acţiuni de protest. Sunt posibile, în continuare, perturbări în transporturile publice urbane, interurbane, regionale şi internaţionale (Eurostar, Thalis şi Lyria).

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) aminteşte pasagerilor să se informeze la companiile aeriene despre situaţia zborurilor. Pentru zborurile operate de compania Air France, informaţiile pot fi consultate pe site-ul companiei (https://www.airfrance.fr/FR/fr/common/faq/preparation-voyage/ou-puis-je-trouver-des-informations-sur-les-greves.htm, https://www.airfrance.fr/FR/fr/common/page_flottante/hp/infos-trafic-aerien-air-france.htm).

Federaţia sindicală din porturi şi docuri anunţă că transporturile maritime de mărfuri şi pasageri vor fi afectate în continuare, inclusiv legătura continentului cu insula Corsica. Călătorii sunt invitaţi să urmărească orarul pe site-urile companiilor maritime.

Cetăţenii români se pot informa în legătură cu situaţia din transporturile pariziene şi zona Ile-de-France pe site-ul RATP: https://www.ratp.fr/travaux-manifestations/manifestations, iar pentru programul trenurilor pe site-ul SNCF: https://ch.oui.sncf/fr/train/greve, https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itineraire, https://www.oui.sncf/ şi https://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement.

Pe durata grevei, informaţiile despre trenurile care circulă în ziua următoare sunt disponibile în fiecare zi la ora 17:00 pe site-ul SNCF.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: +33680713729 - Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză, +33610027164 - Consulatul General al României la Marsilia, +33643627736 - Consulatul General al României la Lyon şi +33627050022 - Consulatul General al României la Strasbourg, la care pot apela în funcţie de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://www.mae.ro şi aminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.