Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul local de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vânt puternic pentru toate regiunile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, Vântul va bate dinspre sud-vest spre nord-vest şi va atinge viteze mari (50-65 km/h), cu unele rafale care pot fi mai severe în regiunile de coastă mai expuse (90-110 km/h).

Puterea vântului poate genera valuri înalte care vor conduce la inundaţii de coastă.

În cursul zilei de 8 februarie 2020 va ploua torenţial în toată ţara, cu risc de inundaţii localizate, în special în jumătatea vestică a ţării.

”Menţionăm că, până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis comunicate cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetăţenii români care călătoresc spre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news”, a transmsi MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.