Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, întrucât în Comunitatea Valenciană a fost emis, până vineri, cel puţin, Cod portocaliu de vânt puternic şi furtuni, precum şi mare agitată. În aceste condiţii, ar putea fi afectate transporturile aerian şi rutier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Comunitatea Valenciană, că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de furtuni şi intensificări ale vântului, precum şi stare extrem de agitată a apei mării, cu potenţial periculos (https://www.aemet.es/documentos_d/enportada/20190909104431_p52tesp1.pdf), până cel puţin în 13 septembrie, pentru coasta mediteraneeană a Spaniei.

Astfel, marţi sunt afectate Catalunia şi Insulele Baleare; miercuri - Comunitatea Valenciană şi Insulele Baleare; joi - Murcia şi sud-estul Peninsulei Iberice.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În ceea ce priveşte vântul, în special în zona mediteraneană, vor fi rafale puternice pe lina coastei, începând de marţi în Catalunia şi Insulele Baleare şi care se vor deplasa în timpul zilelor următoare spre estul şi sud-estul Peninsulei Iberice. Starea mării va fi caracterizată de un vânt cu forţa 7 până la 8 şi mare agitată (cu zone de mare foarte agitată în larg).

În Comunitatea Valenciană este posibil ca zborurile operate pe aeroporturile internaţionale de la Castelló, Valencia şi Alicante să aibă întârzieri faţă de orarul normal de decolare / aterizare sau chiar să fie anulate.

De asemenea, circulaţia rutieră, pe autostrăzile A7 (CV10) Castelló de la Plana - Valencia - Alcoy - Alicante, AP7 Vinaros - Castelló de la Plana - Valencia - Calpe - Alicante, A31 Alicante - Albacete, A35 Valencia - Albacete si A3 Valencia - Madrid, va fi afectată din cauza fenomenelor meteo extreme, mai ales în zonele montane pe care le traversează, în special din cauza precipitaţiilor şi rafalelor violente de vând dinspre zona montană către mare (în special pentru conducătorii de camioane). De asemenea, se recomandă maximă precauţie pentru circulaţia pe drumurile naţionale şi regionale din zona de câmpie de-a lungul coastei din sudul provinciei Valencia, situată sub nivelul mării, unde pot avea loc inundaţii şi viituri instantanee, inclusiv cu antrenare de noroi şi fragmente de rocă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellón de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului României la Castellón de la Plana: +34677842467.

Se recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.meteoalarm.eu, https://www.aemet.es/en/eltiempo/prediccion/avisos?w=mna, https://castellon.mae.ro/contact, www.mae.ro, precum şi pagina de Facebook a Consulatului României la Castellón de la Plana https://www.facebook.com/consromcastellon. MAE aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.