Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Ungaria, unde duminică şi luni vor fi impuse restricţii de circulaţie pentru camioanele cu masa mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată întrucât în ţara vecină este sărbătoarea de Rusalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, pentru perioada sărbătorilor de Rusalii, 5-6 iunie, autorităţile din Ungaria vor impune restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5 tone), care se vor aplica astfel: 5 iunie, ora 06:00 - 5 iunie, ora 22:00 (ora HU); 6 iunie, ora 06:00 - 6 iunie, ora 22:00 (ora HU).

Transporturile de animale vii, bunuri perisabile, combustibil şi alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricţii. De asemenea, transporturile umanitare sunt exceptate de la restricţiile de circulaţie.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta, +3613847689, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.