Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, conform căreia în Insula Gran Canaria au fost închise circulaţiei rutiere 11 şosele locale întrucât au fost afectate de incendiul de proporţii din zona centrală a insulei. Românii aflaţi în zona respectivă sunt sfătuiţi să evite deplasările şi să respecte întocmai indicaţiile autorităţilor locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE informează că un incendiu de mari proporţii afectează zona centrală a Insulei Gran Canaria din Arhipelagul Canarias Spania. Au fost afectate mai bine de 1.700 de hectare de teren. Din 20 de mici comunităţi urbane au fost evacuate aproximativ 4.000 de persoane.

Totodată, au fost afectate de incendiu şi respectiv închise circulaţiei rutiere 11 şosele locale, respectiv cele cu următoarele indicative: GC-220; GC-70; GC-21; GC-230; GC-400; GC-150; GC-600; GC-60; GC-15; GC-210; GC-710; GC-704 şi GC-75.

Potrivit MAE, se recomandă cetăţenilor români aflaţi în zona respectivă să evite deplasările şi să respecte întocmai indicaţiile autorităţilor locale.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

În situaţii cu caracter deosebit, cetăţenii români pot apela telefonul unic de urgenţă 112 şi pot solicita asistenţă la Secţia consulară a Ambasadei României la Madrid, telefon: +34649656032.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://meteoalarm.eu/en_UK/0/0/ES-Spain.html, https://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.