Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Republica Coreea, unde sunt aşteptate, începând de miercuri, perturbări în transporturi şi inundaţii, din cauza taifunului Khanun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, Agenţia Meteorologică din Republica Coreea (KMA) a informat că, începând din 9 august, taifunul Khanun va afecta teritoriul acestei ţări, prognozând intensificări ale circulaţiei curenţilor de aer şi ploi abundente. Se anticipează viteze maxime ale vântului de 126 km/h. Cantităţile de precipitaţii ar putea atinge 600 mm în provincia Gangwon, între 80 şi 120 mm în regiunea Seoulului, respectiv până la 200 mm pentru restul ţării, existând astfel pericolul de inundaţii.

Se estimează că, până în dimineaţa zilei de 11 august, taifunul Khanun va depăşi teritoriul R. Coreea, ajungând în apropierea capitalei Phenian, Republica Populară Democrată Coreeană.

Autorităţile locale coreene au solicitat populaţiei să adopte măsuri pentru minimizarea pagubelor/daunelor materiale ce pot fi cauzate de ploile abundente şi rafalele de vânt şi, în funcţie de avertismentele hidrometeorologice, să se conformeze ordinelor de evacuare emise de autorităţile locale.

Cetăţenii sunt avertizaţi să manifeste atenţie sporită dacă tranzitează zonele afectate, să urmeze sfaturile autorităţilor locale şi să urmărească îndeaproape informaţiile distribuite de autorităţi. Totodată, este posibil ca taifunul să afecteze cursele aeriene şi navale (anulări şi întârzieri), precum şi circulaţia pe infrastructura de transport de suprafaţă (rutieră şi feroviară). Se recomandă consultarea în permanenţă a informaţiilor oferite de companiile aeriene sau de autorităţile portuare şi de transport din R. Coreea.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Seoul: +8227974924, +8227903718 şi +8227976438, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Coreea: +821089394924.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://www.kma.go.kr/eng/index.jsp, https://seoul.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

”Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în astfel de zone sunt reduse”, scrie în comunicatul MAE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.