Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Italia, unde autorităţile locale au impus unele restricţii în localitatea Courmayeur, Regiunea Valle d’Aosta, din cauza riscului prăbuşirii gheţarului Planpincieux (Val Ferret).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Italiană că autorităţile locale din Courmayeur, Regiunea Valle d’Aosta, au atenţionat cu privire la riscul prăbuşirii gheţarului Planpincieux (Val Ferret). În consecinţă, începând cu data de 6 august 2020 şi până la noi dispoziţii, au fost impuse următoarele măsuri de siguranţă: 

​- ​interzicerea circulaţiei rutiere şi pietonale în sensul urcuşului, pe strada comunală Val Ferret de la intersecţia cu fracţiunea Meyen;

​-​ evacuarea zonelor de risc din localitate;

- interzicerea accesului în zonele respective;

​- ​suspendarea circulaţiei rutiere şi pietonale pe strada care duce către localitatea Rochefort;  

​-​ suspendarea serviciului de Transport Public Local (începând cu localitatea La Palud)”, a transmis MAE.

Astfel, MAE recomandă cetăţenilor români care se află sau intenţionează să se deplaseze în perioada imediat următoare în localitatea Courmayeur din Regiunea Valle d’Aosta să evite zona Val Ferret şi să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor locale.

Totodată, MAE recomandă consultarea informaţiilor disponibile pe pagina de internet a Primăriei localităţii Courmayeur (http://www.comune.courmayeur.ao.it). De asemenea, ministerul aminteşte că persoanelor care sosesc în Republica Italiană şi care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale şi autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptaţi de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri / persoane şi personalul navigant.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 18 95 83 90, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular al României la Torino: +39 338 756 81 34.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginilor de internet http://torino.mae.ro/contact (Consulatul General al României la Torino), http://www.meteoalarm.eu/, http://www.mae.ro/ şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.