Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Belgia, unde miercuri sunt anunţate proteste, care vor afecta funcţionarea serviciilor publice, inclusiv a transportului în comun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că, în 13 februarie, conform anunţurilor sindicatelor belgiene, pe întreg teritoriul regatului vor avea loc proteste, iar funcţionalitatea serviciilor publice, inclusiv transportul în comun, va fi perturbată.

Reţeaua feroviară va fi afectată timp de 24 de ore, începând de marţi, de la ora 22.00, perturbări importante fiind anunţate inclusiv pentru transportul în comun din capitala Bruxelles şi liniile preorăşeneşti. Transportul aerian se va desfăşura la capacitate redusă; este posibil ca aeroportul Charleroi să îşi suspende activitatea, în timp ce graficul de zbor pe aeroportul Bruxelles-Zaventem va înregistra perturbări semnificative. Ca urmare, conexiunile aeriene între România şi Belgia vor fi afectate.

În egală măsură, se vor înregistra efecte şi asupra activităţii administraţiei locale, serviciilor poştale şi a altor servicii publice.

Informaţii de actualitate privind condiţiile de transport se pot obţine consultând paginile web ale operatorilor de transport public: STIB (www.stib-mivb.be), TEC (www.infotec.be), SNCB (www.belgianrail.be), De Lijn (https://www.delijn.be/nl/), precum şi site-urile oficiale ale operatorilor aerieni şi ale aeroporturilor Bruxelles-Zaventem (www.brusselsairport.be/en/passengers) şi Charleroi (https://www.brussels-charleroi-airport.com/brussels-south-charleroi-airport/index.html)

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles:+32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040 şi +32 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a  României la Bruxelles: +3223440854.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://bruxelles.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.