Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde există riscul prelungirii timpilor de aşteptare la frontiera cu Bulgaria, întrucât reintroducerea de către autorităţile elene a măsurii scanării documentelor de călătorie creşte considerabil timpul alocat controlului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Elenă sunt atenţionaţi asupra riscului de creştere a timpilor de aşteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea - Makaza, Svilengrad - Ormenio).

Singura cale de acces rutier pentru cetăţenii străini (Germania, Polonia, Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România) către destinaţiile turistice din R. Elenă o reprezintă tranzitul prin R. Bulgaria, iar reintroducerea de către autorităţile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie creşte considerabil timpul alocat controlului acestora.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de urgenţă ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ( +306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

MAE recomandă consultarea informaţiilor publicate pe paginile de internet: https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, şi aminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.