Asociaţia Ateliere Fără Frontiere lansează joi programul Dăm Click pe România 2020, parte din platforma de donaţii de calculatoare EduClick, prin care va dota cu 2.000 de calculatoare unităţile de învăţământ din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şcolile, liceele, grădiniţele, organizaţiile non-profit şi instituţiile publice sociale care au nevoie de calculatoare îşi pot înscrie de astăzi în concurs proiectele educaţionale, de formare sau integrare prin completarea formularului de aplicare de pe educlick.ro, platforma naţională de donaţii de calculatoare, până pe 1 noiembrie. În procesul de jurizare vor fi considerate proiectele dedicate copiilor şi tinerilor care propun soluţii remediale, derulate în beneficiul comunităţilor defavorizate, iar laureaţii acestei ediţii vor fi anunţaţi pe 5 noiembrie”, anunţă asociaţia.

Aflat la a cincea ediţie, programul Dăm Click pe România reprezintă un răspuns la impactul crizei generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 asupra învăţământului românesc, care a reliefat şi a adâncit una din problemele majore, existentă şi anterior, şi anume cea a lipsei accesului la educaţia digitală, una din cauzele principale fiind lipsa echipamentului IT din şcoală şi mai nou, odată cu criza, din locuinţele elevilor.

Cererea crescută de calculatoare în contextul actual a condus la creşterea cu 550 de calculatoare fată de ediţia a doua a anului precedent. Continuitatea programului este susţinută pentru al treilea an consecutiv de Kaufland România: „Toţi copiii din România au dreptul la oportunităţi egale şi acces la educaţie, indiferent de mediul din care provin. Iar noi, la Kaufland România, ne implicăm pentru a le asigura acest drept. Susţinem  în continuare proiectul Dăm Click pe România pentru a echipa şcolile cu echipamente IT, atât de necesare în procesul educaţional actual. Lucrând împreună - companii private, societate civilă şi instituţii de învăţământ - putem restrânge decalajul din educaţie pentru copiii noştri.”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager al Kaufland România.

Dăm Click pe România a câştigat susţinători de-a lungul timpului, astfel că OMV Petrom susţine ediţia din acest an, după cum a declarat Alina Petrescu, Director Comunicare şi Sustenabilitate OMV Petrom: „Educaţia este unul dintre pilonii principali ai investiţiilor sociale pe care OMV Petrom le face de peste 11 ani în România. Convingerea noastră este că educaţia este un factor cheie care poate contribui la creşterea economică, sprijinind mobilitatea socială şi îmbunătăţirea nivelului de trai. Acum, mai mult ca niciodată, proiecte ca cel dezvoltat de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere vin în ajutorul elevilor şi profesorilor, în eforturile de adaptare la un nou mod de predare şi învăţare.”

Atenţie deosebită va fi acordată şcolilor care se adresează comunităţilor defavorizate care, odată cu suspendarea cursurilor din cauza răspândirii noului coronavirus, nu-şi pot continua parcursul educaţional pentru că în casele elevilor nu există calculatoarele necesare accesării cursurilor şi resurselor online pregătite de cadrele didactice.

„Nevoia de calculatoare este în creştere zilele acestea odată cu numărul şcolilor în care se învaţă exclusiv online creşte semnificativ în fiecare săptămână. Calculatoarele recondiţionate de Ateliere Fără Frontiere cu o configuraţie compatibilă cu cerinţele educaţiei online, vor ajunge prin intermediul şcolilor la 2000 de elevi din gospodării lipsite de posibilităţi materiale sau care se confruntă cu multiple dificultăţi.” spune Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Calculatoare donate în acest program fac parte din echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le colectează anul acesta de la companii şi diverse organizaţii şi care sunt recondiţionate de persoanele vulnerabile şi dezavantajate care lucrează într-unul dintre atelierele de inserţie socio-profesională ale asociaţiei.

Dăm Click pe România face parte din platforma de donaţii de calculatoare pentru educaţie EduClick, care până în acest moment a contribuit cu peste 17.000 de calculatoare la modernizarea procesului educaţional din peste 3.000 de unităţi de învăţământ, asociaţii şi fundaţii, organizaţii sociale şi culturale din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.