Asociaţia pentru inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor vulnerabile, excluse şi marginalizate Ateliere Fără Frontiere şi ECOTIC anunţă companiile care deţin echipamente IT uzate destinate casării, că pot solicita colectarea gratuită a acestora în cadrul campaniei naţionale Intră în Cercul SolidarITăţii. Echipamentele care respectă parametrii minimi necesari pentru a fi reutilizate, vor ajunge până la finalul anului 2019 şi în tot anul 2020 în şcoli din zone defavorizate din ţară, după ce au fost recondiţionate la Ateliere Fără Frontiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ateliere Fără Frontiere şi ECOTIC caută companii mari şi IMM-uri care să-şi îndeplinească responsabilităţile legale de management al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) prin intermediul singurei organizaţii din România care colectează şi pregăteşte deşeurile de echipamente IT pentru reutilizare şi donaţie. Pentru încă 3 luni, companiile care deţin echipamente IT uzate destinate casării, pot solicita Ateliere Fără Frontiere şi ECOTIC colectarea gratuită a acestora în cadrul campaniei naţionale Intră în Cercul SolidarITăţii, care va premia cele mai implicate companii la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, ediţia a XII-a”,anunţă Ateliere Fără Frontiere şi ECOTIC.

Monitoarele LCD, laptopurile/notebook-uri şi unităţile centrale colectate în cadrul acestei campanii, care respectă parametrii minimi necesari pentru a fi reutilizate, vor ajunge până la finalul anului 2019 şi în tot anul 2020 în şcoli din zone defavorizate din ţară, după ce au fost recondiţionate în atelierul de inserţie socio-profesională reconect al Ateliere Fără Frontiere.

„Ajutăm deja sute de companii să-şi îndeplinească obligaţiile legate de managementul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Din volumul de DEEE-uri colectate, în jur de 30% pot fi recondiţionate, astfel că reuşim să donăm mii de calculatoare în fiecare an către şcolile care au cea mai mare nevoie de ele. Dacă ni s-ar alătura şi mai multe companii, am putea să avem un impact şi mai mare în reducerea decalajul informatic, modernizarea procesului de predare-învăţare şi sprijinirea acţiunilor de reducere a abandonului şcolar în comunităţile dezavantajate. Prin campania Intră în Cercul SolidarITăţii, companiile pot deveni susţinători ai educaţiei prin simplul fapt că decid să îşi îndeplinească aceste obligaţiile legale prin intermediul AFF”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Cu sprijinul ECOTIC, asociaţia a recondiţionat şi donat către şcolile şi instituţiile publice din România peste 15.000 de calculatoare recondiţionate până în acest moment. „Toate companiile care predau echipamente IT uzate ce pot fi recondiţionate, până pe 31 octombrie 2019, intră în competiţia pentru cele două trofee pe care le vom oferi la ediţia din acest an a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, în cadrul a două categorii – IMM şi companii mari, ca semn al recunoaşterii pentru contribuţia adusă în protejarea mediului şi în vieţile copiilor şi tinerilor din şcolile care vor primi calculatoarele recondiţionate”, a completat Valentin Negoiţă, Preşedinte ECOTIC.

Companiile care doresc să se alăture campaniei, pot solicita colectarea echipamentelor IT uzate la adresa de email colectare@atelierefarafrontiere.ro sau prin intermediul site-urilor reconect.ro şi ecotic.ro.

Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie românească pentru inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor vulnerabile, excluse şi marginalizate. AFF a înfiinţat 3 întreprinderi sociale de inserţie - atelierele reconect, remesh şi ferma bio&co şi derulează programe de donaţii de calculatoare pentru educaţie prin platforma EduClick.ro. Detalii: atelierefarafrontiere.ro

ECOTIC este prima organizaţie a producătorilor şi importatorilor de echipamente electrice şi electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziţie gratuit recipienţi pentru colectarea separată a deşeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni şi baterii, precum şi preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteţi un e-mail la logistica@ecotic.ro

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.