Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) anunţă că, pe lângă demiterea managerului interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie "Sf. Ştefan", au fost luate şi alte măsuri în urma controalelor făcute de Protecţia Consumatorilor. Astfel, la Spitalul de Boli Cronice "Sf. Luca", s-a reuşit remedierea tuturor problemelor sesizate de ANPC, iar la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facilă, s-a decis renunţarea la serviciile firmei de catering.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) arată, miercuri, într-un comunicat de presă, că a dispus măsuri urgente în vederea remedierii rapide a tuturor deficienţelor constatate de ANPC în urma controalelor de marţi.

Astfel, se menţionează că, miercuri, viceprimarul general al Capitalei Horia Tomescu l-a demis pe managerul interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie "Sf. Ştefan", Dr. Radu Alexandru Chiotan, având în vedere faptul că, în urma controlului ANPC, la această unitate sanitară au fost raportate cele mai importante nereguli.

"La Spitalul de Boli Cronice «Sf. Luca», unde deficienţele constatate au avut un caracter minimal şi limitat, s-a reuşit remedierea tuturor aspectelor sesizate chiar în cursul aceleiaşi zile. În această dimineaţă, conducerea unităţii a informat oficial ANPC privind îndeplinirea măsurilor dispuse de echipa de control", scrie în comunicat.

Potrivit sursei citate, conducerea Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facilă "Prof. Dr. Dan Theodorescu”, unitate sanitară care nu dispune de bucătărie proprie, luând act de neregulile constatate de ANPC la firma de catering care asigură în prezent hrana pacienţilor, a decis să renunţe la serviciile acesteia. Procedura de achiziţie pentru încheierea unui nou contract de catering va fi lansată în cel mai scurt timp.

"ASSMB îi mulţumeşte domnului Dr. Radu Alexandru Chiotan pentru munca depusă în anii de mandat, cu precădere pentru perioada celor doi ani de pandemie când Spitalul de Pneumoftiziologie «Sf. Ştefan» a funcţionat ca unitate sanitară COVID-19. Nu pot fi ignorate însă problemele grave de igienă depistate în urma controlului ANPC, care denotă o diminuare a capacităţii manageriale. Pentru noua conducere a ASSMB, siguranţa pacienţilor este o prioritate absolută, care implică acţiuni ferme şi toleranţă zero. În acest sens, ASSMB se angajează să continue dialogul şi colaborarea cu reprezentanţii ANPC, pentru a asigura întărirea gradului de control în privinţa respectării normelor care reglementează achiziţionarea, depozitarea, păstrarea şi prepararea alimentelor în toate blocurile alimentare ale spitalelor din subordine", mai arată reprezentanţii ASSMB.

Viceprimarul USR al Capitalei Horia Tomescu a anunţat că l-a demis miercuri pe managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Sfântul Ştefan”, după neregulile sanitare descoperite de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.