ASPA anunţă, joi seară, că a capturat trei căini din zona străzilor Drumul Ghindari şi Ghidigeni. Doi câini au fost tranchilizaţi. Reprezentanţii instituţiei afirmă că nu este suficientă captuurarea animalelor, fiind necesare mai multe sancţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipaje de capturare ASPA, însoţite de un medic veterinar, au răspuns solicitării Poliţiei Locale Sector 5 de a interveni pentru capturarea unor câini fără deţinător în zona străzilor Drumul Ghindari şi Ghidigeni. Au fost capturaţi 2 câini folosind puşca cu tranchilizant, iar al treilea a fost capturat folosind metode nontraumatice specifice”, a transmis, joi seară, ASPA.

Reprezentanţii instituţiei au transmis că ridicarea câinilor fără deţinător de pe domeniul public se dovedeşte insuficientă pentru rezolvarea problemei.

”Este necesară o intervenţie mai susţinută a autorităţilor publice locale pentru a sancţiona pe cei care nu au câinii microcipaţi şi sterilizaţi, abandonează câini pe domeniul public, lasă câinii să iasă din curte pe strada de langă casă sau nu îşi împrejmuiesc corespunzător curţile”, a mai transmis instituţia.

Potrivit reprezentanţilor acesteia, doar în Sectorul 5 au fost capturaţi în luna februarie 55 de câini de pe domeniul public, iar anul trecut nu mai puţin de 344 de câini care au ajuns în adăposturile ASPA.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.