Căi de acces vor fi modernizate, iar zone adiacente staţiilor de metrou din Sectorul 6 vor fi reamenajate, în urma asocierii Metrorex şi a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cu Primăria Sectorului 6. Finanţarea va fi asigurată din bugetul local al sectorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul de Administraţie al Metrorex a avizat în şedinţa de astăzi, 31.10.2022, Protocolul de Asociere ce urmează a fi semnat de către părţi. Acesta prevede crearea de noi căi de acces, modernizarea sau reamenajarea zonelor adiacente ale unor staţii de metrou şi alte tipuri de intervenţii necesare în urma elaborării documentaţiilor tehnice, din  zona administrativ-teritorială a Sectorului 6. Finanţarea activităţilor de modernizare şi reamenajare se va realiza din bugetul local al Sectorului 6 şi/ sau alte surse legal constituite, după caz”, arată reprezentanţii Metrorex, într-un comunicat de presă.

Aceştia precizează că Metrorex va oferi asistenţă tehnică la elaborarea proiectelor tehnice şi pe parcursul derulării lucrărilor.

Potrivit sursei citate, după realizarea obiectului asocierii, noua infrastructură dezvoltată care va fi aferentă staţiilor de metrou va intra în proprietatea statului şi în concesiune către administratorii bunurilor vizate de protocol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.